آب، خاك، بحران ها و چالش ها-پيش بيني خشکسالي در حوزه درياچه اروميه امکان پذير مي شود


پيش بيني خشکسالي در حوزه درياچه اروميه امکان پذير مي شود

تاریخ انتشار: 93.01.25 9:54
ايرنا. محسن سليماني روزبهاني داشت: فرايند راه اندازي برنامه مديريت ريسک خشکسالي درياچه اروميه از سال 1389 آغاز شد و در اواخر سال 1391 به تصويب شوراي منطقه اي حوضه درياچه اروميه رسيد.
وي افزود: اکنون اين سيستم در حال فعاليت است و اولين داده ها و اطلاعات جمع آوري شده در آن تا دو ماه آينده در دسترس مديران ذيربط و عموم قرار مي گيرد.
سليماني ادامه داد: با استفاده از داده ها و اطلاعات اين سيستم از هواشناسي و کشاورزي منطقه، امکان پيش بيني خشکسالي در ابتداي هر سال امکان پذير مي شود و بر اين اساس مي توان الگوي کشت و نحوه آبياري متناسب با وضعيت خشکسالي را به مديران ذيربط و کشاورزان ارايه داد.
وي گفت: با جمع اين اطلاعات و اجراي الگوهاي صحيح کشت و آبياري به سمت نجات درياچه اروميه پيش مي رويم .
سليماني افزود: دبيرخانه شوراي منطقه اي متولي اين سيستم است و اعضاي کارگروه کشاورزي حوضه آب درياچه اروميه که شامل آب منطقه اي، هواشناسي، جهاد کشاورزي، ادارات کل محيط زيست و استانداري سه استان آذربايجان غربي، شرقي و کردستان هستند، وظيفه جمع آوري اطلاعات را بر عهده دارند.
مدير ملي طرح حفاظت از تالاب هاي ايران گفت: اطلاعاتي در مورد هواشناسي، دماي روزانه، ماهانه، سالانه و حجم آب ورودي و خروجي به حوضه جمع آوري و مورد بررسي قرار مي گيرد.
سليماني با بيان اينکه اين داده ها با همکاري دانشگاه تربيت مدرس بر روي سيستم آنلاين مي شود اظهار داشت: سيستم مديريت ريسک خشکسالي خاص درياچه اروميه طراحي شده است اما امکان توسعه و استفاده در ديگر حوضه هاي آبي و تالابي را دارد.
درياچه اروميه، بزرگ ترين درياچه داخلي ايران و دومين درياچه آب شور دنيا است که متاسفانه بيش از 85 درصد آن خشک شده است از اين رو براي نجات اين حوضه آبي اقداماتي انجام شده است، از جمله تشکيل کارگروه ملي که راهکارهاي متعددي را ارايه دادند از اين رو براي سرعت بخشيدن به روند نجات درياچه اروميه مقرر شد 19 راهکار داراي اولويت اجرايي شود.ايجاد سيستم مديريت ريسک خشکسالي در حوضه اروميه يکي از آنها بوده که اکنون در حال اجرا است.
منبع خبر

 منتظر گزارشات و مستندات شما در اين زمينه هستيم، با ما تماس بگيريد!