آب، خاك، بحران ها و چالش ها-و در ارتباط با متخلفين محيط زيست كشورمان چه بايد كرد؟-
و در ارتباط با متخلفين محيط زيست كشورمان چه بايد كرد؟

سازمان آب و فاضلاب عامل اصلي فرو نشست زمين تهران
محمود احمدي نژاد و محمد رضا رضا زاده و مجيد نامجو و جعفر حجازي برغم نظر كارشناسان آبگيري سد گتوند را بتاريخ 90.5.5 اعلام كردند
تپه نمك در بستر سد گتوند
-


 
 
بازگشت به صفحه قبلي صفحه دهم مقدمه اي بر سايت  
 

ولي در مرحله بعدي كه فرعون با ترفند هايش و احضار جادوگرانش كاري پيش نبرد، اينبار حضرت موسي وارد دوره ديگري از مقابله با ستمكاران ميشود و آن تمسك به روشهاي به اصطلاح سياسي ميباشد و استفاده از ابزارهاي سياسي موجود در هر جامعه. تا آنجا كه موسي بقوم خويش پناه ميدهد و ميخواهد كه ارتباطشان را با اين ستم پيشگان قطع كنند و آنها را در هر نوع فعاليتي تنها بگذارند كه اين روش نيز بر عداوت و خشم فرعون مي افزايد. در حاليكه شاهد بوده ايم كه در مواردي، روش هاي سياسي، توانايي بزانو در آوردن ستمگران و جريان هاي ناسازگار در نظام هاي اجتماعي را داشته و توانسته كه آنها را رام و مطيع كند، كه شايد بعنوان بهترين نمونه، روش گاندي بود كه توانست نظامي تا دندان مسلح و معاند را تسليم و رام خويش كند.

اما در نهايت بعد از اينكه اين نوع روش نيز فرعون را ناسازگارتر و كينه توزتر ميكند آنگاه است كه فرمان خداوند مبني بر استفاده از روش قهر و مقابله با حداكثر توان جهت نابودي كل نظام كفر صادر ميشود. كه نتيجه آن  پيروزي قاعده مند قوم موسي بر نظام ستمگر و ناسازگار فرعون ميباشد.

و در يك نتيجه گيري كلي از مثال ذكر شده؛ در هر منازعه اي، ابتدا بايد از خود بپرسيم كه: آيا در منظر طرف مقابل، ايرادي بر ما وارد نيست؟ حضرت موسي پيامبر بود و از جانب خدا، رسالت اصلاح بشر را داشت اما فقط در يك برخورد دوستانه و بشارت گونه با دشمن بود كه ميتوانست بابت كرده و اشتباه خود پوزش خواهي و طلب عفو كند و صداقت و صميميت و خيرانديشي خود را بطرف مقابل ابراز نمايد؛ نه در حالت جنگ و جدال قهرآميز با او.
ما در روش هاي برخورد از موضع نرم و دوستانه، حتي به نقاط ضعف خود و حفره ها و كاستي هاي منطقي استدلال هاي خود نيز پي ميبريم، چراكه طرف مقابل نيز ميخواهد با تمام امكانات و شيوه هاي منطقي، از ايده و روش خود در برابر انتقاد ما دفاع كند و در اين مقطع هيچ كس بهتر از طرف مخالف ما نيست تا نقاط ضعف استدلال ما را عيان كند.

و در ارتباط با متخلفين محيط زيست كشورمان چه بايد كرد؟
محمود احمدي نژاد و محمد رضا رضا زاده و مجيد نامجو و جعفر حجازي برغم نظر كارشناسان آبگيري سد گتوند را بتاريخ 90.5.5 اعلام كردندما در بسياري موارد شاهد بوده ايم كه با رسانه اي كردن اعمال متخلفين، چنان فضايي ايجاد شده كه آنها نهايتا يا پوزش خواهي كرده و اگر صاحب منصب بودند احيانا استعفا داده اند و يا چنان دچار مخمصه هاي اجتماعي شده اند كه چاره اي جز دست كشيدن از كارهايشان نداشتند و به اصلاح جدي آن پرداختند.
يك نمونه آن سدي است كه بر روي رود كارون زده شد. اين سد يكي از طرح هاي بسيار بزرگ يكي از روساي جمهوري بود كه با يك اعتبار بزرگ ژاپني انجام گرفت (گرفتن چنين وامي در آن زمان كلا يك موفقيت بزرگ بود چراكه كسي به ايران وام نميداد و كاملا تحريم بوديم) هر چه كشاورزان گفتند از زماني كه از اين سد رونمايي شد مزارع ما بسمت خشكي و ناباروري رفته، هيچ نهادي توجه نميكرد و همچنان اين سد را از دستاوردهاي مهم معرفي ميكردند اما توسط همين رسانه ها و روزنامه ها و گروه تپه نمك در بستر سد گتوندهاي محيط زيستي بود كه توانستند مسئولين را متقاعد كنند كه سد گتوين عامل تخريب مزارع كشاورزان است تا بالاخره با تشكيل كارگروه هايي كه بسيار حاشيه دار هم بود تشخيص داده شد كه بله اين بستر سد در مسير يك تپه نمك قرار گرفته و اين نمك چنان غلظتي در آب خروجي ايجاد كرده كه مزارع به شوره زار تبديل شده و نهايتا با نشست هاي پي در پي وزير نيرو و رياست جمهوري و كارشناسان دانشگاهي، يك چاره اي انديشيده شد كه بهر حال بهتر از هيچ بوده و شايد حداقل تا ده سال ديگر بنتيجه مطلوبش برسد.

اما هميشه كارها بدينگونه پيش نميرود اگرچه همين نمونه دو سال تمام طول كشيد تا چنين نتيجه اي داد.
در نمونه ديگر بارها در رسانه ها خطرات ساخت و سازهاي كنار رودخانه اي مطرح شد ولي به هيچ نتيجه اي نرسيد چرا كه صاحبان اين املاك و سازه ها از صاحب منصبان بودند و با پرداخت هايي نامشروع، پروانه ساخت و بهره وري گرفته بودند. تا زمانيكه در يك حادثه و در يك چشم بهم زدن سيلابي ايجاد شد و در نتيجه آن چندين نفر با خودروهايشان روي يك پل در استان البرز طعمه آن شدند و آنجا بود كه قوه قضاييه وارد عمل شد و دستور تخريب بي چون و چراي ساخت و سازهاي آقايون از ما بهتران را در محدوده هاي رودخانه اي و غير مجاز را صادر كردند.

در مورد شكارچيان  و دشمنان جنگل ها نيز جنگل بانان و محيط بانان موظف هستند برخورد قاطعانه، حتي با اسلحه و تيراندازي مستقيم به متخلفين داشته باشند.

در ارتباط با محيط زيست، تهديد اصلي فقط توسط افراد سودجو نيست كه انجام ميگيرد و بلكه متاسفانه طرح هايي نيز در دست اجرا و توسط نهادهاي خصوصي يا دولتي اجرا ميشود كه آنها نيز ضربات سنگيني بر پيكر محيط زيست وارد ميكند و از آنجا كه اين طرحها معمولا سنگين و بزرگ هستند و با عوايد و سود دهي بالاتر؛ عواقب آنها نيز جبران ناپذيرتر و مقابله با آنها ناممكن تر ميباشند.

مقابله با اين نوع تهديدهاي محيط زيستي ناشي از طرح هاي بزرگ دولتي و نهاد هاي خصوصي پرقدرت، بسيار مشكل تر و اغلب ناممكن ميباشد. چراكه حتي ممكن است مطرح كردن آن در سطوح بالا، مشكلات امنيتي براي شاكي ايجاد شود. ساخته شدن يك راكتور حرارتي تكميلي در نيشابور آنهم در مسير تنها رودخانه اي كه مورد نياز و استفاده كشاورزان كل منطقه بوده چگونه قابل جبران و يا جلوگيري است؟

خوشبختانه در ايران نهادي بنام سازمان محيط زيست داريم كه سعي بر استقلال عمل دارد و نيز ستاد بحران و حوادث طبيعي نيز داريم كه آنهم سازمان بيطرفي بنظر ميايد. در مجلس نيز كارگروهي در ارتباط با بررسي  كارشناسانه از اين طرح هاي نامطلوب داريم ولي دسترسي به سازمان ستاد بحران براي اعلام هشدارهاي زيست محيطي بسيار مشكل تر و نياز به فرايندهاي قانوني بيشتر دارد.

سعي ما بر اينست كه در اين سايت حداكثر توانمان را بكار بگيريم جهت هشدارهاي جدي محيط زيستي. و اي بسا بتوانيم همصدا با دوستداران محيط زيست، مشكلاتي كه توسط عوامل انساني تخريب محيط زيست ايجاد ميشود را همگاني و رسانه اي كنيم و اين تنها ابزاري است كه در دسترسمان ميباشد.
وقتي تلفن هاي مكرر و درخواست هاي مداوم و نامه نگاري هاي پي در پي، بي پاسخ ميماند چاره اي نيست جز اينكه به اين رسانه متوسل شده تا صداي نالان محيط زيست را بگوش مسئولان متعهد و توانمند برسانيم تا قبل از اينكه كار از كار بگذرد اقدامات لازم و قانوني را انجام دهند.

اين سايت برخلاف بسياري از سايت هاي متداول از اين دست، كه فقط داراي رنگ و لعاب هاي كاذب بوده و سخت بالا ميايند و بشكلي بيهوده سازمان آب و فاضلاب عامل اصلي فرو نشست زمين تهرانسنگين و حجيم و شلوغ ميباشند عامدا ساده و در عين حال تا حدي هم جذاب، طراحي شده تا حتي در يك روستا و با يك رايانه ابتدايي و يك اينترنت كارتي نيز بسرعت و با هر مرورگري به يكسان باز شده و امكان دسترسي به مسئول سايت و ارتباط با وي نيز بسادگي فراهم شود.

اولين هشداري كه در اين سايت به آن پرداخته خواهد شد فرو نشست زمين تهران ميباشد كه بجد بر اين باوريم مسبب اصلي آن سازمان آب و فاضلاب تهران ميباشد و اين را نيز به اثبات خواهيم رسانيد.
اميد است كه اين اولين قدم راهگشايي باشد براي قدم هاي بعدي ما بهمراهي شما.

 

با ما تماس بگيريد- منتظر نظرات شما هستيم    
بازگشت به صفحه قبلي

صفحه دهم مقدمه اي بر سايت